γυναικεία εσώρουχα τηλέφωνο 2310.320.057

πιτζάμες νυχτικά Θεσσαλονίκη

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 30€

Ξεχωριστή υπηρεσία:
Παράδοση σε Νοσοκομεία και Κλινικές στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, εντός μιας εργάσιμης ημέρας, δωρεάν.
Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα!

Πιτζάμα, η προέλευσή της.

Η πιτζάμα είναι ένδυμα, συνήθως βαμβακερό, που φοριέται για τον ύπνο ή πρόχειρα μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με την wikipedia και την British Library :

Η πυτζάμα μπορεί να αναφέρεται σε πολλά και διάφορα συναφή είδη ένδυσης τα οποία προέρχονται από την Ινδική (υπο)ήπειρο. Στο Δυτικό κόσμο, οι πιτζάμες είναι φαρδιά ενδύματα τα οποία προέρχονται από το αρχικό ύφασμα και φοριούνται κυρίως κατά τον ύπνο, αλλά μερικές φορές φοριέται και για σκοπούς χαλάρωσης, καθώς και από τα δύο φύλα. Γενικότερα, ο όρος πιτζάμα μπορεί να αναφέρεται σε αρκετά ενδύματα, τόσο σε ρούχα ημέρας και νυχτικά, τα οποία προέρχονται από την παραδοσιακή πυτζάμα, ενώ επίσης υπάρχουν και παραλλαγές στυλ και υλικού.

Η λέξη πιτζάμα (Pyjamas<pajāmā) προέρχεται από την Περσική και Ινδουστανική (Ούρντου) λέξη  pāë, που σημαίνει πόδι  και την λέξη jāmah, που σημαίνει ένδυμα, δηλαδή "ενδύματα του ποδιού". 

Η αρχική πατζάμα ήταν ένα χαλαρό, ελαφρύ παντελόνι που το φορούσαν πολλοί Ινδοί Μουσουλμάνοι, Σιχ και Ινδουιστές. Αργότερα ο όρος υιοθετήθηκε από τους Ευρωπαίους, όρος που εισήχθη μέσω των Βρετανών κατά την διακυβέρνηση της Ινδίας από τη Βρετανία.

Οι αυθεντικές “pajāmā” ήταν φαρδιές, ελαφριές, φτιαγμένες από μαλακό φανελένιο ύφασμα και κορδόνι που έδενε στη μέση. Εμφανίστηκαν στην Βρετανία στα τέλη του 17ου αιώνα και από το 1890 αρχικά φορέθηκε μόνο από τους άντρες, αντικαθιστώντας το μακρύ "νυχτικό"που φορούσαν μέχρι τότε. Υφάσματα που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τους ήταν το μαλλί, το βαμβάκι, το μετάξι. Είτε μονόχρωμες ή με ρίγες, έγιναν το βασικό χαλαρό ένδυμα του άντρα για το σπίτι. Για τις γυναίκες αυτό συνέβη στην αρχή του 20ου αιώνα, ξεκινώντας με τις άνετες πιτζάμες της Coco Chanel,για το βράδυ, αλλά  και όλα τα ενδύματα τύπου beachwear, που χρησιμοποιούνταν στις διακοπές. Έτσι άρχισαν να τις χρησιμοποιούν και οι γυναίκες ως μια καλόγουστη εναλλακτική λύση για τις νύχτες. αργότερα για τις γυναίκες εναρμονίστηκαν και στο θηλυκό ύφος που ήθελαν να περάσουν. Από την αρχή της δεκαετίας του '30, οι άνδρες πλέον κατά κύριο λόγο φορούσαν πιτζάμες από βαμβακερό ύφασμα με σχέδια με  απαλές ρίγες.

Η πιτζάμα ήταν και παραμένει μεν κάτι το αναγκαίο για τις βόρειες χώρες με το κρύο κλίμα, πάντα όμως θα είναι η άνεση και η χαλάρωση που προσφέρει, αυτά που την κάνουν απαραίτητη σε κάθε περιοχή, οποιαδήποτε εποχή. Έγινε πλέον ένα απαραίτητο ένδυμα, όχι μόνο για την ώρα του ύπνου αλλά και ως homewear για όλες τις ώρες μέσα στο σπίτι. Αγαπημένο ρούχο που δε λείπει από καμία γκαρνταρόμπα και μας χαρίζει στιγμές ηρεμίας και γαλήνης στο σπιτικό μας.

Ονειρικό - homewear

Από το 1991 βρισκόμαστε στη γειτονιά της Χαριλάου για να σας παρέχουμε την καλύτερη προσωπική εξυπηρέτηση. Στο ΟΝΕΙΡΙΚΟ σας ντύνουμε από μέσα μέχρι έξω για να νιώθετε την άνεση και την κομψότητα που σας αξίζει, σε τιμές που σας συμφέρουν!

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας
ώστε να μένετε πάντα ενημερωμένοι
με τα τελευταία νέα και προϊόντα μας.

gynaikeies pytzames facebook gynaikeia eswrouxa twitter rouxa egkymosinis instagram